In dit artikel verklappen we je 5 Symbaloo geheimen. Het zijn 5 trucjes die bijna niemand kent, maar Symbaloo nóg prettiger in gebruik maken. 

#1: Een blokje verplaatsen naar een andere pagina

Symbaloo geheim 1

Het eerste geheim gaat over het verplaatsen van een blokje naar een andere pagina. De meeste mensen klikken op de rechtermuisknop en doorlopen het menu. Maar het kan veel sneller! Pak het blokje beet en sleep hem naar de tab waar je het blokje wilt hebben. Als je hem loslaat op de tab, dan is hij in een keer verplaatst.

Soms wordt het scherm bovenaan rood als je het blokje op een tab houdt. Dat is een indicatie dat je het blokje niet op die pagina kunt plaatsen. Dat komt omdat de pagina gemaakt is door een ander, of bijvoorbeeld een nieuwspagina is.

#2: Pagina verplaatsen

Symbaloo geheim 2

Het tweede Symbaloo geheim heeft ook te maken met de tabs. Als je de volgorde van de tabs wilt wijzigen, dan kun je dat heel eenvoudig doen door een tab aan te klikken, de muis ingedrukt te houden, en vervolgens naar links of rechts te slepen. Je zult zien dat de tab mee schuift.

#3: Toevoegen van een tabicoon

Symbaloo geheim 3

De derde truc is het toevoegen van een tab icoon. Je kunt door bovenaan op de knop instellingen te drukken, gevolgd door de knop “wijzig het tab icoon” leuke icoontjes toevoegen aan jou tabbladen. Kies bijvoorbeeld een hartje of een ster en maak daarna een keuze uit wel 9 verschillende kleuren!

#4: Sneltoetsen

Symbaloo geheim 4Symbaloo Shortcuts

De vierde truc zijn de toetsenbord combinaties waardoor je nog makkelijker met Symbaloo kunt werken. Er zijn in totaal vijf toetsenbord combinaties welke ik kort zal toelichten. Je ziet hierboven een overzicht van welke toetsen, welke acties uitvoeren. Door met je muis & toetsenbord te werken, kun je je snel door je Symbaloo bewegen.

#5: Paginanaam aanpassen

Symbaloo geheim 5

Dan zijn we nu alweer aangekomen bij Symbaloo geheim nummer 5. Als je in plaats van 1 keer klikt, dubbel klikt op een tabje, kun je heel snel de naam wijzigen!

Let op, voor alle sneltoetscombinaties geheimen geldt,  de cursor mag niet in het Google veldje staan, anders werkt het niet.

Bekijk alle geheimen in 1 video